ΤΟ ΝΗΣΙ

Το Ξέρατε ότι?...

Η Τήνος είναι το ιερό νησί της Μεγαλόχαρης, γενέτειρα πολλών και μεγάλων νεοελλήνων γλυπτών και ζωγράφων.

Το νησί έχει πάνω από 40 κατοικημένα σήμερα πανέμορφα χωριά, 1000 ξωκλήσια, θεμελιωμένα στις πλαγιές και τις κορυφές των λόφων, περίπου χίλιους περιστερώνες στις ρεματιές και τις κοιλάδες του, αριστουργήματα λαϊκής μαστοριάς, και δεκάδες ανεμόμυλους. Η επιφάνεια ολόκληρου του νησιού είναι χαραγμένη από πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα ξερολιθιές που καθιστούν το Τηνιακό τοπίο πραγματικά μοναδικό.

Το τοπίο των Κυκλάδων

Η ομορφιά του κυκλαδίτικου τοπίου σε συνδυασμό με την πλούσια πολιτιστική παράδοση και τη διάσημη φιλοξενία των κατοίκων της Τήνου, αποτελούν έναν από τους πιο εξαιρετικούς τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Γνωστό σαν το «Νησί της Παναγίας», η Τήνος είναι το μεγαλύτερο προσκυνηματικό κέντρο της Ελλάδας.
Για το λόγο αυτό οι περισσότεροι επισκέπτες δεν παρατείνουν τη διαμονή τους, και έτσι δε γνωρίζουν τις πολλές ομορφιές του νησιού, αφήνοντάς το ανεξερεύνητο.

Η ΤΗΝΟΣ & ΤΑ ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ

Υπάρχουν περισσότερα από 40 κατάλευκα παραδοσιακά χωριά, χτισμένα με Κυκλαδική αρχιτεκτονική, σκορπισμένα σε ένα εξαιρετικό σκηνικό αντιθέσεων ανάμεσα στην πέτρα και το πράσινο της φύσης. 194 τετραγωνικά χιλιόμετρα προσφέρονται στον επισκέπτη, με δεκάδες υπέροχες παραλίες και κρυστάλλινα νερά, ταβέρνες και εστιατόρια στα γραφικά λιμανάκια, και λαογραφικά μουσεία με χειροποίητα προϊόντα στα χωριά και την πόλη του νησιού.

Η ατελείωτη ομορφιά της Τήνου

Οι επιλογές είναι ατελείωτες και για τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Περιηγήσεις με αυτοκίνητο και πούλμαν, θαλάσσιες εκδρομές, έντονη νυχτερινή ζωή, μουσεία και αρχαιότητες, παραδοσιακά πανηγύρια και ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις στα χωριά και τη Χώρα. Τοπικά δρομολόγια επίσης, σας δίνουν τη δυνατότητα να επισκεφτείτε αυθημερόν τα γύρα νησιά όπως η Μύκονος, η Δήλος και η Άνδρος.
Η Τήνος του χθες και του σήμερα.
Το νησί που δεν φωνάζει σαν τη Μύκονο, ούτε επιδεικνύει την αρχαία γοητεία του όπως η Δήλος, αλλά προστάζει να ανακαλυφθεί!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπο μας.

Interested?
book direct